Tuesday, September 4, 2012

Granny square challenge


For some time now 
I want to make
a granny square blanket.
Started many times
but I get bored making the same pattern over and over.
Or other projects get in the way.
If this sounds familiar to you
then join me in the 
granny square challenge.
Every week I will post a link to a new pattern
and we will make four squares.
If we keep this up for a year
we will have enough to make a blanket.
I know it sounds like a long time.
But with a new pattern every week
we won`t get bored
and have time for other projects.


So get those yarns out of your closet
or buy some fabby new yarn
I will start next week,
hope you will join me.

18 comments:

 1. Wat een leuk idee. Ook ik ben al een aantal keer beginnen met het maken van een deken, maar tot op heden heb ik alleen maar eennheleboel verschillende vierkantjes...;) die absoluut niet bij elkaar passen. Misschien gaat het nu wel lukken...
  Liefs, Melanie

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heel herkenbaar Melanie, we gaan er gewoon voor dat we volgend jaar een deken kunnen maken.

   Delete
 2. Dit is een geweldig idee!! Ik ben nieuw op het haakfront, maar heb al minstens 5 projecten op stapel staan.... met katoen en plannen en al, alleen chronisch geen tijd.... En dat terwijl ik een hobby-verbod heb opgelegd gekregen.
  Eigenlijk heb ik gewoon een te positieve tijdsbeleving ;-) ik denk altijd dat ik meer in een dag kan doen dan reeeel.......
  Maar hierbij haak ik graag aan (sorry, kon het niet laten.....) Mag ik me nu alvast excuseren voor de decembermaand? Zoveel zelfinzicht heb ik nl inmiddels!

  Groetjes,

  Marjolein

  PS het publiceren lukt niet zo goed, hoe moet ik dat doen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hoi Marjolein, het is gelukt hoor je commentaar is gepubliceerd. Als je geen google account hebt of een van de andere die erbij staan (in het pull down menu) kan je alleen als anonymous reageren. Ik heb daar ook wel eens mee lopen hannessen. Leuk dat je meedoet, enne het is vrijwillig en als het even niet uitkomt pak je het later weer op. Ik denk dat ik met de feestdagen wel een pauze inlas, ken mezelf ook wel een beetje. Het hebben van meerdere projecten is heel herkenbaar, wat meer tijd voor al die leuke dingen zou fijn zijn.

   Delete
 3. I'm a very new beginner at crochet but four squares a week doesn't sound that daunting so I'd like to give it a go if I may. Philippa xx

  ReplyDelete
 4. Ik doe ook mee, ook een beginner maar dat lijkt me geen probleem. 4 squares per week, leuk als afwisseling op de naaimachine.
  Gr Femke

  ReplyDelete
  Replies
  1. Welkom Femke, leuk dat we met een groepje zijn.

   Delete
 5. Top idee!
  ik doe ook mee, ik heb al een klein beginnetje, maar ik denk dat ik gewoon opnieuw begin :-) Ik kan me nu al op volgend jaar verheugen als die prachtige dekens klaar zijn.Ik ben wel benieuwd hoeveel dekens er gemaakt gaan worden.
  Groetjes,
  Annemiek

  ReplyDelete
  Replies
  1. Welkom Annemiek leuk dat je meedoet. Ben inderdaad ook heel benieuwd naar de dekens straks en hoeveel er worden gemaakt.

   Delete
 6. Twijfel twijfel twijfel, zal ik het doen?? ga ik het redden 4 in de week als mega beginster..........??

  ReplyDelete
  Replies
  1. Gewoon lekker meedoen. Als je een patroon 1 keer gemaakt hebt gaan de andere daarna een stuk sneller. En je kan evt. ook een kleinere deken maken. We beginnen met een basis granny en ik probeer het geleidelijk aan moeilijker te maken.

   Delete
  2. Oke, ik doe mee!!! Afhaken :-) kan altijd nog :-)

   Delete
  3. :-)
   Maarre, uhm, heb ik iets gemist in mijn mailbox of moet ik de patroontjes elders zoeken?? Ik heb er nog niet 1? Het is begonnen toch? haha raak nu de kluts al kwijt!

   groetjessss Diana

   Delete
  4. Oeps, geeft niet ik heb pas 1 patroon op het blog geplaatst. Iedere dinsdag plaats ik een link naar een patroon met evt. bijzonderheden erbij. Als je boven aan op granny square challenge klikt krijg je alle posts hier over bij elkaar. Omdat sommige mensen nog op hun garen aan het wachten waren heb ik het tweede patroon een week uitgesteld. Succes ermee.

   Delete
 7. Hoeveel verschillende kleuren ga je gebruiken, en waar kan je voor niet al teveel geld wol aanschaffen zodat de kosten niet al te hoog zijn als ik door tijdsgebrek of moeilijksheidgraad moet afhaken?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hoi Monique, ik heb vandaag 11 sept. een post geplaatst met meer informatie. Ik gebruik 9 kleuren maar je kan zelf bepalen hoevel kleuren je wilt gebruiken, ik zou er wel minimaal 5 gebruiken. Het garen wat ik gebruik heb ik via het internet bij Yvestown shop gekocht ( link in post van vandaag). Het is Annell Rapido (acryl) kost normaal 1.50 euro maar nu in de sale 1.20 per 50 gram.

   Delete

Thanks for leaving a note.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...